مهمترین علائم خرابی گوشی موبایل

 

مقدمه:

خراب شدن گوشی های موبایل یکی از اتفاق های آزاردهنده و متاسفانه رایجی است که بدون شک شما هم درگیر آن شده‌اید و با آن دست و پنجه نرم کرده‌اید.  به عنوان مثال بروز اختلال و مشکل در عملکرد ال سی دی یکی از رایج ترین اتفاق هایی است که برای گوشی های موبایل رخ می‌دهد یا بروز مشکل در عملکرد باتری، اسپیکر، دوربین و غیره گوشی ها از دیگر خرابی های شایع این گجت های الکترونیکی خواهد بود.
خوشبختانه در 90 درصد مواقع قبل از خراب شدن کامل گوشی های موبایل و بروز اختلال در عملکرد آن ها که با تعمیرات سخت افزاری رفع می‌گردد.

1. نمایان شدن خطوط رنگی عجیب روی ال سی دی

یکی از مشکلاتی که به تازگی خیلی زیاد در ال سی دی گوشی های موبایل رخ می‌دهد و می‌تواند نشانه‌ و علائمی مبنی بر خراب شدن LCD باشد مربوط به نمایان شدن خطوط رنگی عجیب (عموما سبز رنگ) بر روی صفحه نمایش گوشی خواهد بود.  اگر خطوط این چنینی روی صفحه نمایش گوشی شما به وجود آمده، این مشکل را اکیدا جدی بگیرید و مطمئن باشید در عملکرد ال سی دی موبایلتان اختلالی به وجود آمده که می‌تواند در آینده منجر به سوختن کامل LCD یا حتی تاچ موبایل شود.

 

نمایان شدن خطوط رنگی عجیب روی ال سی دی

نمایان شدن خطوط رنگی عجیب روی ال سی دیاگر گوشی را به تازگی و به عنوان یک گوشی نو خریداری کرده‌اید و دستگاه گارانتی دارد می‌توانید به طور رایگان تعویض ال سی دی انجام داده و مشکل را رفع کنید اما اگر گوشی از گارانتی بهره‌مند نیست باید از نظر یک کارشناس و تعمیرکار با تجربه و حرفه‌ای کمک بگیرید.

 

2. کاهش سرعت و دقت عملکرد تاچ

تاچ گوشی های موبایل در واقع لایه‌ای حساس به فشار است که روی پنل ال سی دی نصب شده و امکان تعامل مستقیم شما با دستگاه را فراهم می‌کند.  متاسفانه بروز اختلال در عملکرد تاچ گوشی ها خیلی شایع است و علائم و نشانه هایی هم وجود دارند که می‌توانند قبل از خرابی کامل تاچ نمایان شوند. یکی از این علائم مربوط به کاهش سرعت و دقت عملکرد تاچ می‌شود.
پس همیشه به عملکرد تاچ گوشی و سرعت و دقت آن توجه ویژه‌ای داشته باشید چو هرگونه اختلال در عملکرد تاچ می‌توان نشانه‌ای مبنی بر احتمال خرابی موبایل در آینده نزدیک باشد.

 

3. کار نکردن دکمه پاور

از کار افتادن دکمه پاور یکی دیگر از علائم و نشانه های مهمی است که می‌تواند از احتمال خراب شدن گوشی در آینده نزدیک خبر دهد. خیلی از کاربران بروز اختلال در عملکرد دکمه پاور را جدی نمی‌گیرند و تصور می‌کنند که مشکل از سمت قسمت فیزیکی دکمه مذکور است، اما باید بدانید که در خیلی از مواقع اختلال هایی که در عملکرد دکمه پاور گوشی ها به وجود می‌آیند ناشی از مدار پاور گوشی هستند که بروز کوچک ترین اختلال در آن می‌تواند ظرف مدت زمان کوتاهی در عملکرد دیگر قطعات دستگاه از قبیل مادربرد، ال سی دی، باتری و غیره هم اختلال به وجود آورد.

 

 مهمترین علائم خرابی گوشی موبایل-کار نکردن دکمه پاور

مهمترین علائم خرابی گوشی موبایل-کار نکردن دکمه پاور

4. ریستارت شدن خودکار گوشی

یکی دیگر از علائم و نشانه های بسیار مهمی که می‌تواند خبر از خراب شدن گوشی در آینده نزدیک داشته باشد مربوط به ریستارت شدن های خودکار می‌شود. ریستارت شدن خودکار گوشی ممکن است در بازه های زمانی کوتاه یا طولانی مدت رخ دهد و تحت هر شرایط از مهم ترین علائم خرابی موبایل محسوب می‌شود. به همین جهت است که همیشه توصیه داریم قبل از خرید یک اسمارتفون دست دوم حتما چند روز (حداقل 24 ساعت) آن را مورد بررسی قرار دهید تا اگر مشکلاتی مثل ریستارت شدن خودکار در آن وجود دارد بتوانید متوجه این مسئله شوید.
پس اگر با مشکل ریستارت شدن خودکار موبایل رو به رو هستید، هرچه سریعتر برای تعمیر گوشی به نزد یک متخصص مراجعه نمایید چون این مشکل از مهمترین علائم خرابی گوشی محسوب می‌شود.

 

5. کرش شدن اپلیکیشن ها و برنامه ها

کرش شدن برنامه ها مشکلی نیست که مستقیما با بستر سخت افزاری گوشی ارتباط داشته باشد و عموما ناشی از بروز اختلال و عدم ثبات عملکرد بستر نرم افزاری دستگاه خواهد بود. اما با این حال باید به این موضوع اهمیت ویژه‌ای داده شود و اگر گوشی دائما با مشکلاتی مثل کرش شدن برنامه ها و بی‌ثباتی بستر نرم افزاری رو به روست، باید روی این مشکل به عنوان یکی از نشانه های خرابی گوشی حساب شود. اگر قصد خرید یک گوشی دست دوم را دارید و احساس می‌کنید بستر نرم افزاری آن ثبات خوبی ندارد توصیه داریم از خرید گوشی خودداری کنید.
اگر گوشی خودتان با مشکل مذکور مواجه شده سعی کنید تا حد امکان حافظه گوشی را خالی نمایید و از ذخیره اطلاعات غیرضروری روی در دستگاه خودداری نمایید.

6. داغ شدن بدنه گوشی

یکی دیگر از مشکلات شایعی که در گوشی های موبایل زیاد شاهد رخ دادن آن هستیم و می‌توانید یکی دیگر از مهمترین علائم خرابی گوشی باشد مربوط به داغ شدن بیش از اندازه بدنه دستگاه می‌شود. در نظر داشته باشید که داغ شدن بدنه گوشی در مواقع خاصی که شما بازی های سنگین و HD را روی آن اجرا می‌کنید امری طبیعی است چون فرکانس کاری هسته های پردازشگر موبایل افزایش می‌یابد و این امر منجر به داغ شدن بدنه گوشی می‌شود. همچنین بروز این حالت در مواقعی که گوشی به شارژ زده شده هم امری طبیعی خواهد بود، اما به هر صورت نباید شدت آن بیش از اندازه زیاد باشد.

 

 مهمترین علائم خرابی گوشی موبایل-داغ شدن بدنه گوشی

مهمترین علائم خرابی گوشی موبایل-داغ شدن بدنه گوشی

 

7. باد کردن باتری موبایل  و تغییر شکل آن

گوشی های امروزی و جدید قابلیت جداسازی و تعویض دستی باتری را ندارند و دسترسی به باتری آن ها تنها با باز کردن قاب پشت و بدنه آن ها به دست تعمیرکار امکانپذیر خواهد بود. اما در گوشی های قدیمی تر امکان دسترسی به باتری وجود دارد و خیلی از این گوشی ها این اجازه را به کاربر می‌دهند که نسبت به باز کردن درپوش قاب پشت گوشی اقدام کرده و سپس باتری دستگاه را جدا و تعویض کنند. اگر بنا به هر صورت متوجه شدید که باتری یک گوشی تغییر فرم و شکل ظاهری داشته، این مسئله را جدی بگیرید چون بروز این مشکل یکی از مهمترین علائم خرابی گوشی محسوب می‌شود.

8. هاله رنگی بعد از فعال کردن دوربین

یکی دیگر از مشکلاتی که گاها در دوربین برخی از گوشی های موبایل نمایان می‌شود و می‌تواند زمینه ساز به وجود آمدن مشکلات مهمتر باشد مربوط به پدیدار شدن یک هاله رنگی یا تار کننده تصویر در زمان فعالسازی اپلیکیشن دوربین دستگاه می‌شود. عموما این هاله سبب می‌شود که عکس های دوربین گوشی تار و با فوکوس نامناسب ضبط شوند و در اغلب مواقع هم شدت تار بودن تصویر به مرور افزایش پیدا می‌کند که عموما به خاطر ضربه خوردن یا رطوبت بیش از حد محیط کاربری گوشی میباشد و نیاز به بررسی دارد.

9. خالی شدن زود به زود شارژ باتری

از دیگر مشکلات رایج گوشی های موبایل می‌توان به زود خالی شدن شارژ باتری اشاره کرد. این مشکل عموما ناشی از تنظیمات نادرست دستگاه یا تمام شدن عمر مفید باتری است، بنابراین باید جدی گرفته شود. اگر باتری گوشی زود به زود شارژ خالی کند بهتر است نسبت به تعویض آن اقدام کرد. عمر مفید باطری یک یا دو سال در صورت استفاده صحیح میباشد.

 مهمترین علائم خرابی گوشی موبایل-خالی شدن زود به زود شارژ باتری

مهمترین علائم خرابی گوشی موبایل-خالی شدن زود به زود شارژ باتری

 

بنابراین زود خالی شدن شارژ باتری اگرچه می‌تواند یکی از علائم خرابی گوشی موبایل باشد اما بروز آن بعد از 1 الی 2 سال استفاده از هر گوشی طبیعی خواهد بود و با تعویض باتری و نصب یک باطری اورجینال دیگر مشکل به طور کامل رفع می‌شود.

10. خش خش صدای اسپیکر

همیشه و قبل از خرید هر گوشی نو یا دست دومی باید به کیفیت عملکرد اسپیکر آن توجه نمایید و آن را مورد بررسی قرار دهید.  برای بررسی اسپیکر اصلی یا همان بلندگوی گوشی هم کافیست یک موزیک را در آن پخش کرده و صدای گوشی را به حداکثر برسانید و کیفیت و وضوح صدا در این حالت را ارزیابی کنید.  اگر اسپیکر گوشی خراب باشد یا صدای خروجی از آن با خش خش همراه شود، فقط و فقط تعویض قطعه منجر به رفع مشکل می‌شود .

 

11. صدمه دیدن بدنه گوشی

یکی دیگر از مهمترین علائم خرابی گوشی موبایل می‌تواند مربوط به بدنه آن باشد. بنابراین همیشه به بدنه یک گوشی دقت کنید و اگر علائم آسیب دیدگی و لهیدگی را در آن مشاهده کردید، مطمئن باشید که احتمال بروز مشکل در آن بیشتر از حالت عادی خواهد بود.

12. وضوح و روشنایی پایین صفحه نمایش

صفحه نمایش گوشی های امروزی در اغلب مواقع از وضوح تصویر خوب و شدت روشنایی مطلوبی بهره می‌برد. به همین دلیل استفاده از این گوشی ها برای تماشای فیلم و سریال بسیار لذت بخش خواهد بود و از سمت دیگر مشاهده محتوای روی صفحه نمایش در محیط های باز و تحت تابش نور با تنظیم شدت روشنایی آن بر روی 100 درصد بدون مشکل امکانپذیر می‌شود.  بنابراین کدر بودن ال سی دی و عدم ارائه وضوح مناسب و روشنایی پایین می‌توانند از دیگر علائم و نشانه های خرابی موبایل باشند.

 

 مهمترین علائم خرابی گوشی موبایل-وضوح و روشنایی پایین صفحه نمایش

مهمترین علائم خرابی گوشی موبایل-وضوح و روشنایی پایین صفحه نمایش

13. قطع و وصل شدن شبکه سیم کارت

قطع و وصل شدن شبکه سیم کارت از مشکلاتی است که خیلی در گوشی های موبایل رخ نمی‌دهد اما به هر صورت بروز آن غیر ممکن نیست و اگر در گوشی این مشکل را مشاهده کردید، احتمال خرابی آن وجود دارد. دقت داشته باشید که پریدن شبکه سیم کارت گاها امری طبیعی است و به موجب تغییراتی که اپراتورهای ارائه دهنده خدمات سیم کارت اعمال می‌کنند یا تعویض شبکه ارتباطی گوشی به وقوع می‌پیوندد اما بروز پی در پی آن توجیه‌پذیر نخواهد بود و می‌تواند از علائم خرابی گوشی محسوب گردد.

14. قطع و وصل شدن شارژ گوشی

قطع و وصل شارژ از ایرادات شایع موبایل میباشد و با خاطر اب خوردگی رطوبت و یا استفاده از شارژر غیر اصلی

به وجود می آید که برای رفع نیاز به بررسی دارد.

15. خاموش شدن خود به خود  گوشی

 

 

آخرین مشکل مهمی که می‌تواند از نشانه های خراب بودن گوشی باشد مربوط به خاموش شدن های بی‌دلیل و پیاپی آن می‌شود. اگر گوشی شما خود به خود در بازه های زمانی نامشخص خاموش شود یا گوشی دست دومی که می‌خواهید خریداری کنید بدین صورت است، حتما این مسئله را جدی بگیرید و تا حد مکان از خرید گوشی این چنینی خودداری کنید.

 

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *